WERKING VAN HET BREIN & waarom man en vrouw elkaar niet begrijpen

De linkerkant mannelijk en de rechterkant vrouwelijk zijn verbonden via het corpus callosum: de linker, mannelijke component ziet alles absoluut logisch – zoals het is, zou je kunnen zeggen. De rechter, vrouwelijke component houdt zich meer bezig met het ervaren van iets dan met het begrijpen. De vrouwelijke en de mannelijke waarneming zijn elkaars spiegelbeeld – alsof er een spiegel tussen zat. Als in de mannelijke component het woord LIEFDE geschreven zou staan, zou hij dat zien zoals je het voor een spiegel houd en de vrouw ziet het spiegelbeeld daarvan. Dus als de man naar haar manier van waarnemen kijk zegt hij: Daar zit geen logica in; Zij kijkt hem aan en zegt: waar is het gevoel?
 
Maar door een andere dunne scheidingslijn in het brein nog verder verdeeld in vier lobben. De mannelijke kant van het brein bevat aan de achterkant een component die de voorkant reflecteert of weerspiegelt zie dit  figuur:
Aan de achterkant van de vrouwelijke kant zit een ander spiegelbeeld, dat de voorkant weerkaatst. aCHTER DE MANNELIJKE? LOGISCHE COMPONENT ZIT EEN TOTAAL ERVARERNDE component en achter de vrouwelijke ervarende, ocmponent zit een volstrekt logische component. Het is alsof er vier spiegels zijn, die elkaar op deze vier mogelijke manieren weerkaatsen.  
Nu te ingewikkeld: als we later naar de geometrieën kijken, zul je zien dat het voorste gedeelte van het mannelijke brein, de logische component, gebaseerd is op de driehoek en het vierkant (in twee dimensies) of de tetraëder en de kubus ( in drie dimensies). Het voorste deel van het vrouwelijke brein, de ervaringscomponent, is gebaseerd op de driehoek en de vijfhoek (in twee dimensies), of de tetraëder, de icosaëder en de dodecaëder (in drie dimensies). Er zijn ook diagonale verbindingswegen tussen de logica van links-voor naar de logica van rechts-achter en tussen de ervaringswereld van rechts-voor en de ervarings wereld van links-achter. het spiegelende vermogen reflecteert dus zijkant naar zijkant, voor naar achter en diagonaal naar diagonaal. Voila en zo zitten we in elkaar.
Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. 0godsangel0
    Feb 13, 2011 @ 17:32:22

    man man man man man wat een kladblad, mijn uitleg dan e, als ik letterlijk probeer te vertalen slaagt da natuurlijk op nikske e, er staan ook veel fouten in, maar alle begin is moeilijk, tis niet dat ik hoogbegaafd ben, ik zie God gewoon zo graag, veel goeie energie zend ik nog naar allen, weeeee, zoeweee

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


♥ BLOG BLOG BLOG ♥

my blogs

januari 2009
M D W D V Z Z
« Dec   Mei »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 86 andere volgers

%d bloggers liken dit: